22 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 382 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

22 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 382 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 00.00 часот до 04.00 часот (27.05.2021) констатирано е дека 22 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (26/27.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 382 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *