ВИДЕО: ОЖИВЕА ЖИВОТНО ЗАМРЗНАТО 24 ИЛЈАДИ ГОДИНИ

Научниците вратија од мртвите мало животно старо 24.000 години, кое било замрзнато на Сибир. Откако животното било загреано и нахрането, безрбетното животно одеднаш станало активно

ЕУ СО ПОДДРШКА ЗА АКТИВНИОТ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Раководителот на Секторот за економски прашања, зајакнување на институциите и прекугранична соработка на Делегацијата на ЕУ во РМ, Фредерик Јанмат денеска ја посети Општина Аеродром.

МИНИ ЗОО ПАРКОТ ВО СУГС БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТИТЕЛИ

Градоначалникот Шилегов заедно Мила Царовска, , Аријанит Хоџа и Елизабета Ангелеска, денеска присуствуваше на отворањето за посетители на мини зоолошката градина – ЗОО Парк и

ЊУЈОРК ЈА ОТВОРИ НАЈГОЛЕМАТА ТЕМАТСКА ПРОДАВНИЦА ПОСВЕТЕНА НА ХАРИ ПОТЕР

На почетокот од оваа недела, во Њујорк се отворија вратите на најголемата тематска продавница посветена на Хари Потер. Продавницата има 13. ката која ја сочинуваат