ФЛОЈД МЕЈВЕДЕР ГИ ПОЧАСТИ ПРИЈАТЕЛИТЕ СО СКАПИ АВТОМОБИЛИ

ФЛОЈД МЕЈВЕДЕР ГИ ПОЧАСТИ ПРИЈАТЕЛИТЕ СО СКАПИ АВТОМОБИЛИ

Еден од најлегендарните боксери на сите времиња, Флојд „Money“ Мејведер, покажа дека не се срами да фрли голема пара за пријателите. 44-годишниот Мејведер го посети салонот „Chop of Towbin Auto Group“ во Лас Вегас и купи автомобили за најблиските пријадели.

Тој купи девет автомобили: Rolls-Royce White Ghost, Mercedes S560, Mercedes Maybach, Dodge Journey, два автомобила Dodge Chargera и три Dodge Challenger. По огромната заработка од борбата со Логан Пол, тој потрошил околу милион американски долари и ги подарил сите автомобили освен Ролс-Ројс.

Мејведер досега купил дури 157 автомобили од овој салон, од кои 29 се Ролс-Ројс. Многу луѓе би ги фатило главоболка да потрошат олку голема сума, но тие 50 милони долари заработени од борбата со Пол се повеќе од доволно.

Мејведер се смета за најплатен спортист во последната деценија. Заработил неверојатни 915 милиони долари, пишува TMZ Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *