ПАТКА РОДЕНА СО ДЕФОРМИРАНА НОГА ДОБИ ПРОТЕТИКА НАПРАВЕНА СО  3Д ПРИНТАЊЕ

ПАТКА РОДЕНА СО ДЕФОРМИРАНА НОГА ДОБИ ПРОТЕТИКА НАПРАВЕНА СО 3Д ПРИНТАЊЕ

Патката по име Вадлс, која е домашно милениче на гитаристот Бен Вајнман од „Самоубиствени тенденции(Suicidal Tendencies), доби портокалова 3Д-печатена протетика за неговата лева нога што недостасува.

Вадлс е роден со деформирана нога и имал проблеми да остане во чекор со остатокот од своите пријатели патки.

За помош, Вајнман се обратил до „Бионик миленичиња“, една од неколку компании ширум светот кои специјализираат за конструирање наменски протетика за животни.

Вајнман, кој за малку ќе се расплачеше на BYUtv, откако виде како Вадлс како оди повторно само кажа:

„Не мислев дека ќе се чувствувам емотивно за ова. Јас сум многу возбуден“

Александар Тол рече:

„Ова беше нашиот апсолутен фаворит досега. Вадлс е најдобар. Не мислам дека некој некогаш мисли дека ќе создаде протетика за патка, освен Дерик, но тука сме. Дефинитивно испуштивме врисоци од радост кога го добивме видеото со кое тој шета за прв пат.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *