ЕВЕ НА КОИ МЕСТА ВО ДОМОТ НЕ ТРЕБА ДА ГО ПОСТАВУВАТЕ ЧАСОВНИКОТ

ЕВЕ НА КОИ МЕСТА ВО ДОМОТ НЕ ТРЕБА ДА ГО ПОСТАВУВАТЕ ЧАСОВНИКОТ

Според експертите за фенг шуи, положбата на часовникот во домот е важна за енергетскиот биланс, а може да влијае и на среќата и просперитетот.

Во фенг шуи, часовникот е симбол на времето што минува и тече, а енергијата тече со него. Се смета за корисна алатка што може да ве одржи на вистинскиот пат, да ви помогне да се организирате, планирате и да го постигнете она што го сакате.


Еве неколку правила за фенг шуи за поставување на часовникот што носат добра енергија, а исто така и што да избегнете по секоја цена:

  • Главното правило е да немате повеќе од еден часовник во една просторија, бидејќи тоа може да донесе напната енергија.
  • Важно е да имате еден главен часовник во куќата, обично оној што е најголем или часовник што има посебна вредност за вас (на пример, наследен часовник од членови на семејството). Препорачливо е да го истакнете во главната просторија, бидејќи тоа е центарот на вашиот дом.
  • Чувајте големи часовници во голема просторија, и никогаш во мал простор, бидејќи тоа ја отфрла позитивната енергија.
  • Најдобрата форма на часовникот е тркалезна – ја симболизира слободната циркулација на енергија.

Грешки во фенг шуи при поставување на часовникот кои привлекуваат негативна енергија:

  • Избегнувајте северен и западен сектор. Двата сектори во класичниот фенг шуи се сметаат за неискрени и слаби.
  • Североистокот управува со образованието и часовникот во овој сектор може да симболизира истекување на време за учење или ограничено време за напредок. Најдобро е да се избегне поставување на часовникот во ова поле.
  • Не ставајте часовници под или над нивото на очите, тоа предизвикува нерамнотежа на енергијата.

Верувале или не, помалку суеверие никому нема да му пречи за разбивање на монотонијата во вашиот дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *