ОДРЖАН СВЕТСКИ ТУРНИР ВО РАБОТЕЊЕ НА „ЕКСЕЛ“!

ОДРЖАН СВЕТСКИ ТУРНИР ВО РАБОТЕЊЕ НА „ЕКСЕЛ“!

Спонзориран од „Мајкрософт“, Светскиот куп за финансиско моделирање беше домаќин на мултиплеер битка наречена „Битка 888“ за ексел корисници, со осум врвни финансиски моделири низ целиот свет кои работат со своите Excel вештини.

Осумте учесници имаат 40 минути да решат случај, подготвен од организацискиот одбор. Од учесниците се бара да решат деловен случај преку креирање на финансиски модел и одговарање на неколку прашања поврзани со моделот на ексел.

Еве ги учесниците на натпреварот од 8 различни земји:

Турнирот се следеше во живо на 8-ми јуни и можете да го погледнете подолу:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *