НОВ ДРАСТИЧЕН ПОРАСТ НА БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС ВО РУСИЈА

НОВ ДРАСТИЧЕН ПОРАСТ НА БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС ВО РУСИЈА

Бројот на официјално регистрирани заразени со коронавирус во изминатите 24 часа во Русија е 12.505 лица, а ова е максимум од 22 февруари, пренесува ТАСС.

Така, вкупниот број на заразени од почетокот на епидемијата во земјата достигна 5.180.454 лица, соопшти рускиот оперативен штаб за борба против инфекцијата. Русија е на шестото место во светот според бројот на заразени за време на пандемијата по САД, Индија, Бразил, Франција и Турција.

Во моментов, 272.597 луѓе се болни во земјата.

10.188 лица се отпуштени во последните 24 часа по закрепнувањето, со вкупно 4.782.183 лица кои веќе се опоравиле од почетокот на епидемијата во земјата.

Русија е на осмото место во светот според бројот на жртви за време на пандемијата по САД, Бразил, Индија, Мексико, Перу, Велика Британија и Италија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *