НОВ ВИРУС НА WINDOWS 10-МОРА ДА НАПРАВИТЕ АЖУРИРАЊЕ АКО КОРИСТИТЕ „OFFICE“ ПАКЕТ

НОВ ВИРУС НА WINDOWS 10-МОРА ДА НАПРАВИТЕ АЖУРИРАЊЕ АКО КОРИСТИТЕ „OFFICE“ ПАКЕТ

Корисниците на Windows 10 кои имаат инсталирано апликации на Microsoft Office на нивните компјутери, мора веднаш да го ажурираат својот софтвер бидејќи е откриен нов вирус што може да го компромитира вашиот компјутер.

Корисниците на овој софтвер се поканети да ги преземат најновите безбедносни ажурирања од овие стапки. Предупредувањето доаѓа откако беше откриена голема безбедносна закана што може да ги стави љsубителите на овој оперативен систем во опасност од сериозни сајбер напади.

Новата ранливост влијае на сите производи на пакетите на Microsoft Office, вклучувајќи ги Excel, Outlook и Office. Доколку се користи, преку едноставна злонамерна датотека на Excel, на хакерите може да им се овозможи пристап до виталните делови на компјутерите и личните податоци на жртвите.

За среќа, проблемот сега е решен. Сите ранливости се блокирани како дел од безбедносната гаранција на Мајкрософт, па затоа е од голема важност корисниците на Windows 10 да бидат сигурни дека нивните компјутери се целосно ажурирани со најновиот софтвер.

Еве ги ажурирањата што треба да ги инсталирате за да бидете сигурни дека вашиот компјутер е безбеден.

CVE-2021-31174 • CVE-2021-31178 • CVE-2021-31179 • CVE-2021-31939.

Ако сте загрижени за оваа нова ранливост, еве како да го ажурирате вашиот компјутер.

Изберете го копчето START и потоа изберете Поставки> Ажурирање и безбедност> WINDOWS UPDATE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *