МАСК: TESLA ROADSTER ЌЕ ЛЕТА ОД 0-100 ЗА 1,1 СЕКУНДА

МАСК: TESLA ROADSTER ЌЕ ЛЕТА ОД 0-100 ЗА 1,1 СЕКУНДА

Новите информации дадени од страна на Илон Маск сугерираат дека Tesla Roadster дури и ќе ги надмине спецификациите кои иницијално беа дадени од страна на самиот Илон.

Веќе претставен како најбрз сериски автомобил со максимална брзина која може да достигне до 401 км/ч и забрзување до 100км/ч за 1,9 секунди, електричниот спортски автомобил ќе може да го искористи максимумот од „SpaceX Rocket Thruster“, кој доаѓа како опционален пакет.

Благодарение на овој опционален додаток, возилото ќе може да отиде едно ниво погоре, потврди Маск на Твитер.

“Да, со ракетни драјвери SpaceX во опционалната понуда. Овој систем ќе биде безбеден, но многу интензивен во исто време „Веројатно нема да биде за никого со какви било медицински состојби, слично на брутален ролеркостер“,

напиша основачот на Тесла

Сега благодарение на лудото забрзување од ракетните ладилници, Tesla Roadster може да достигне до 100км/ч за 1,1 секунда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *