САД: БРУКСВИЛ ПО ГРЕШКА ЈА ПРОДАЛЕ СВОЈАТА ВОДЕНА КУЛА

САД: БРУКСВИЛ ПО ГРЕШКА ЈА ПРОДАЛЕ СВОЈАТА ВОДЕНА КУЛА

Во американскиот град Бруксвил, Флорида, се случила навистина голема заблуда кога минатата година по грешка ја продале својата водена кула. Кулата била купена откако бизнисмен за 55.000 долари купил општинска зграда со цел да ја пренамени во теретана.

Кога бизнисменот Боби Рид отижол во окружната администрација со цел да ја пријави својата нова деловна локација, му било кажано дека ја купил целата парцела, вклучувајќи ја и таа водена кула.

За среќа на градот, Рид одлучил да ја вради водената кула на градот. Регистарот на окружната администрација покажува дека минатиот месец тој ја вратил водената кула назад.

„Не знам кој е виновен. Ние сме само членови на Советот и се потпираме на градскиот управител. Претпоставуваме дека тој работи како што треба“,

изјави Блејк Бел, член на градскиот совет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *