АФРИЧКО СЕЛО ПРЕПЛАВЕНО ОД НАРОД КОЈ БАРА ЗАКОПАНИ ДИЈАМАНТИ

АФРИЧКО СЕЛО ПРЕПЛАВЕНО ОД НАРОД КОЈ БАРА ЗАКОПАНИ ДИЈАМАНТИ

Илјадници ловци на богатство се собраа во селото КваХлати во Јужна Африка, верувајќи дека во оваа област може да има дијаманти.

Нападот се случил откако еден човек ископал камен налик на кристал на отворено поле и ја објавил веста за неговото откритие, пишува Би-Би-Си.

Геолошки експерти сè уште не ги анализирале карпите, а властите ги замолиле луѓето на самото место да заминат за да можат да се спроведат соодветни анализи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *