ПАКИСТАН: ВРАБОТЕНИ ВО РЕСТОРАН УАПСЕНИ БИДЕЈЌИ НЕ ИМ ДАЛЕ БЕСПЛАТНИ ХАМБУРГЕРИ НА ПОЛИЦАЈЦИТЕ

ПАКИСТАН: ВРАБОТЕНИ ВО РЕСТОРАН УАПСЕНИ БИДЕЈЌИ НЕ ИМ ДАЛЕ БЕСПЛАТНИ ХАМБУРГЕРИ НА ПОЛИЦАЈЦИТЕ

Вработените во ресторанот „Johnny & Jugnu“, ланец за брза храна во Пакистан беа уапсени бидејќи одбиле да им дадат бесплатни бургери на полицајците. Вкупно 19 вработени, од кои повеќето се студенти, беа задржани во притвор цела ноќ.

Полцијата ги злоупотребувала и туркала наоколу, само бидејќи не им дале бесплатни бургери, пишува Би-Би-Си. Според официјалната Фејсбук страна на „Johnny & Jugnu“ ова не е прв пат.

Според полицијата во Пунџаб, полицајците кои биле одговорни за ваквото однесување, се суспендирани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *