СИ ЈА УБИЛ И ИЗЕЛ СОПСТВЕНАТА МАЈКА И СПАКУВАЛ ДЕЛОВИ ОД ТЕЛОТО ВО КУТИИ

СИ ЈА УБИЛ И ИЗЕЛ СОПСТВЕНАТА МАЈКА И СПАКУВАЛ ДЕЛОВИ ОД ТЕЛОТО ВО КУТИИ

Алберто Санчез Гомеш од Шпанија е осуден на 15 години затвор откако ја убил и се обидел да ја изеде својата мајка. 28-годишникот бил уапсен во 2019 година, откако полицијата пронајде делови од телото околу куќата на неговата мајка, од кои некои беа во пластични кутии.

Судот ги отфрли обидите на Гомез во кој тој вели дека имал психотична епизода за време на епизодата. Покрај 15 години затвор, тој е должен да му исплати 60.000 евра отштета на неговиот брат.

Полицијата дојде во домот во источен Мадрид во февруари 2019 година, откако еден пријател беше загрижен за Марија Соледад Гомеш, која беше на шеесетина години. За време на судењето било утврдено дека тој всушност ја задавил својата мајка за време на расправија.

Потоа тој ја распарчил и јадел делови од нејзиното тело во текот од наредните две недели, а дел му дал на своето куче.

Шпанските медиуми пишуваа дека тој ѝ бил познат на полицијата по насилно однесување кон неговата мајка, а за време на злосторството тој ја прекршил наредбата со која му се забранувал пристап до неговата мајка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *