ЕВЕ КАКО КОРАТА ОД БАНАНАТА МОЖЕ ДА ВЕ СПАСИ ОД ГЛАВОБОЛКА

ЕВЕ КАКО КОРАТА ОД БАНАНАТА МОЖЕ ДА ВЕ СПАСИ ОД ГЛАВОБОЛКА

Ако имате главоболки, секогаш е добро да знаете уште некој трик кој ќе ви помогне да се ослободите од болката. Имено, само една банана е доволна за борба против главоболката. Една читателка која била очајна од неизнаоѓањето на решение за овој проблем, решила да застане на патот на немилосрдната болка со една помалку чудна техника.


„Чувствував силна главоболка што ме разбуди по кој знае кој пат, и не сакав да пијам друг лек што не би работел, но само би го иритирал стомакот.

Се сетив на советот на мојот сосед да пробам трик со банана. Изедов цела банана и не ја фрлив кората, туку ја оставив во фрижидер да се излади. Петнаесет минути подоцна, ја извадив кората, легнав на креветот и се сместив удобно додека кората ми го ладеше челото.

Почувствував мало зголемување на чувството и пулсација која полека забавуваше. Не долго после тоа, оваа постапка ме опушти толку многу што главата престана да ме боли и заспав. Обавезно пробајте ако имате проблеми со главоболки“, рече таа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *