КОЛКУ ВОДА ТРЕБА ДА ПИЕТЕ ДНЕВНО СПОРЕД ВАШАТА ТЕЖИНА?

КОЛКУ ВОДА ТРЕБА ДА ПИЕТЕ ДНЕВНО СПОРЕД ВАШАТА ТЕЖИНА?

Водата е најдобриот сојузник ако сакате да го изгубите вишокот килограми. Секоја диета или начин за слабеење подразбира и пиење доволно количина вода, а просечната дневна количина на вода која се препорачува да ја внесете е 2 литри т.е. 8 чаши вода.

Но, доколку сакате да ги зголемите вашите шанси за слабеење и да го извлечете максимумот од водата, тогаш мора да ја земете вашата телесна тежина во обѕир и според таа бројка да одредите колку вода треба да испиете.

Количината е иста и за мажи и за жени:

 • – Ако имате од 60 до 64 килограми треба да пиете 2 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 65 до 69 килограми треба да пиете 2,1 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 70 до 74 килограми треба да пиете 2,3 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 75 до 79 килограми треба да внесете 2,5 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 80 до 84 килограми треба да внесете 2,6 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 85 до 89 килограми треба да внесете 2,8 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 90 до 94 килограми треба да внесете 3 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 95 до 99 килограми треба да внесете 3,2 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 100 до 104 килограми треба да внесете 3,3 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 105 до 109 килограми треба да внесете 3,4 литри вода дневно.
 • – Ако имате од 110 до 114 килограми треба да внесете 3,6 литри вода дневно.
 • – Ако имате 115 или повеќе килограми треба да внесете 3,7 литри вода дневно.Содржината продолжува после огласот

Исто така, пред секој оброк испијте 2 чаши од по 2,5 dl. Ако јадете 3 пати дневно, на тој начин ќе внесете 1,5 литри вода. Наутро штом се разбудите и навечер пред да си легнете испијте две големи чаши вода и така внесувате уште литар вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *