ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 43 ПАЦИЕНТИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 43 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 435 лица сомнителни и потврдени

ДЕНЕС ЌЕ СЕ ПРОМОВИРА ЕЛЕКТРОНСКОТО ИЗДАНИЕ НА ТОЛКОВНИОТ РЕЧНИК НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска ќе промовира електронско издание на Толковниот речник на македонскиот јазик, по повод

ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД 23:00 ЧАСОТ, УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ЌЕ РАБОТАТ ДО 22:30 ЧАСОТ

Владата на Република Македонија на денешната 68-ма седница донесе одлука за измени и дополнувања за ограничување на движењето на граѓаните согласно која од 5 мај,

ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 24 ПАЦИЕНТИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 24 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 446 лица сомнителни и потврдени

РСБСП: КОЈ, КАКО, КОГА И КАДЕ МОЖЕ ДА УПРАВУВА ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ?

Електричните тротинети и електромобилноста се нешто ново, нешто што е во тренд, нешто популарно и актуелно. Пред само една година, електричните тротинети ги гледавме како