Првиот контингент македонски мировници во КФОР заминаа кон Косово

Првиот македонски контингент со 44 припадници на Армијата денеска од касарната „Кузман Јосифовски – Питу“ во Тетово, заминаа кон Косово, каде во следните шест месеци

Влахов: Идните ветеринарни доктори, земјоделски и шумарски инженери ќе треба да изнајдат решенија за проблемите со климатските промени

Прва студентска конференција за глобални климатски промени беше организирана од студентските собранија на Факултетот за земјоделски науки и храна, Факултетот за ветеринарна медицина и Факултетот 

Европските млади инженери разменија идеи за развој на личните и професионалните вештини

Млади инженери од сите европски земји учествуваа на 46-тата виртуелна конференција на тема „Поврзување на инженерските перспективи“. На конференцијата, во организација на Клубот на млади

Законот за државна гарантна шема поставен за јавна дискусија на ЕНЕР

Предлог Законот за изменување и дополнување на Законот за Македонска банка за поддршка на развојот со кој се овозможува реализирање на мерката Државен гарантен фонд

Шилегов: Град Скопје беше прва локална самоуправа во Европа која спроведе проект како “Култура во време на корона”

На денешната 58.седница на Советот на Град Скопје советниците поставуваа прашања за работата на градоначалникот, градската администрација, јавните претпријатија и јавните културни установи во наша

Сојузот на стопански комори и Занаетчиска комора здружено ќе настапуваат за подобри услови

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска и претседателот на Занаетчиската комора, Агрон Фазлији потпишаа Договор за соработка чија цел е вложување

Носењето на заштитни маски станува задолжително за граѓаните

Носењето заштитни маски станува задолжително за граѓаните со новите измени на Законот за заштита на населението од заразни болести. Оваа мерка ќе важи за движење