НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ ЗА ВЕЛИГДЕН ЌЕ ИМА ОНЛАЈН ПРЕМИЕРА НА СТАБАТ МАТЕР

На официјалниот Јутјуб канал на Националната опера и балет денес, по повод големиот христијански празник Велигден, во 17:45 часот премиерно ќе се емитува возвишеното вокално-инструментално

АРХЕОЛОЗИ ВО СКУПИ ЌЕ ГИ ИСТРАЖУВААТ РИМСКАТА ИМПЕРИЈАЛНА БАЊА И ГРАДСКАТА ВИЛА

Две локации од локалитетот Скупи се следната дестинација за група археолози кои од среда ќе почнат археолошки истражувања, најавува Министерството за култура. Скупи е едно

МАНИФЕСТАЦИЈА „ПОДАРЕТЕ КНИГА ЗА ВЕЛИГДЕНСКО ЈАЈЦЕ – СИМБОЛ НА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ” ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Општина Илинден ќе ја реализира 15-та по ред јубилејна традиционална манифестација „Подарете книга за Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение”. Оваа оригинална и единствена

ПОЧНУВА ОБУКАТА ЗА ПРИМЕНА НА НОВИТЕ НАСТАВНИ ПРОГРАМИ ВО ПРВО И ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

Министерството за образование и наука денеска ќе организира обука наменета за обучувачите кои треба да ги подготват наставниците како да ги применуваат новите наставни програми

ОБЈАВЕНИ ДВА ТОМА ОД ДУШАН СТОЈКОВИЌ ЗА СОВРЕМЕНАТА МАКЕДОНСКА КНИЖЕВНОСТ

Книгоиздателството „Арка“ од Смедерево објави два тома од професорот Душан Стојковиќ. Делата се посветени на автори и дела од сите генерации на современата македонска книжевност.

ГОЛЕМ ИНТЕРЕС КАЈ МАКЕДОНСКИТЕ УЧЕНИЦИ ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ СТРИП КОНКУРС

Стрип центарот на Македонија – Велес пред неполни два месеца го објави интернационалниот стрип конкурс „Велес 2021 –ЗЛАТЕН СТРИП “ како дел од традиционалниот стрип

АКВАДУКТОТ ПРОГЛАСЕН ЗА СПОМЕНИК СО НАЈВИСОК СТЕПЕН НА ЗАШТИТА

Владата на Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и мислењето на Националниот совет за културно наследство, на вчерашната седница донесе Одлука

1 2 3 21