ИЗЛЕЗЕ ВО ПЕЧАТ ЕДИНСТВЕНАТА ДЕТСКА ЗБИРКА „ДЕТСКИТЕ РАЦЕ ТВОРАТ ЗА МАКЕДОНИЈА“

Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ од Штип го заврши проектот кој што ги обедини талентираните македонски деца на Балканот, со

„ТАКАМАТСУ ВО КИНА – БОРБАТА СО ЧО ШИРЈУ“ Е ВТОРАТА МАКЕДОНСКА МАНГА

Фановите на јапонските стрипови(манга) во Македонија имаат причина за славје откако е најавен вториот домашен манга стрип „Такаматсу во Кина – Борбата со Чо Ширју“.

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЈА ПРЕКИНА ПОДДРШКАТА НА ПОЕТСКИОТ КАМП ЗА МЛАДИ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“

После две години скромна финасиска поддршка, Министерството за култура, годинава, ја прекина поддршката на манифестација со стекнат мегународен углед и третман – Балканскиот поетски камп

НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ ЗА ВЕЛИГДЕН ЌЕ ИМА ОНЛАЈН ПРЕМИЕРА НА СТАБАТ МАТЕР

На официјалниот Јутјуб канал на Националната опера и балет денес, по повод големиот христијански празник Велигден, во 17:45 часот премиерно ќе се емитува возвишеното вокално-инструментално

АРХЕОЛОЗИ ВО СКУПИ ЌЕ ГИ ИСТРАЖУВААТ РИМСКАТА ИМПЕРИЈАЛНА БАЊА И ГРАДСКАТА ВИЛА

Две локации од локалитетот Скупи се следната дестинација за група археолози кои од среда ќе почнат археолошки истражувања, најавува Министерството за култура. Скупи е едно