ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 34 ПАЦИЕНТИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 34 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 384 лица сомнителни и потврдени

СКОПЈЕ ПОБОГАТО ЗА НАД 3.000 НОВИ ВЕЛОСИПЕДИ – СЕ ИСЦРПИЈА СИТЕ СРЕДСТВА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ

Поради големата заинтересираност на граѓаните за субвенциите за купување нови велосипеди и исполнување на предвидените средства, Градот Скопје известува дека овој јавен повик е затворен.

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО КАРПОШ

Објавен е јавниот оглас за субвенционирање на купување нови велосипеди за жителите од општина Карпош (https://karpos.gov.mk/wp-content/uploads/2017/08/Javen-povik-za-velosipedi-07.05.2021.pdf) Акцијата започнува од денеска и ќе бидат доделени субвенции

ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 27 ПАЦИЕНТИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 27 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 398 лица сомнителни и потврдени

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ПОДИГНАТИ 77 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Во текот на изминатата недела (29.04.2021 – 05.05.2021 година) со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 77 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно

ВО КОВИД ЦЕНТРИТЕ ВО СКОПЈЕ ЗА 24 ЧАСА СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАНИ 43 ПАЦИЕНТИ

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 43 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 435 лица сомнителни и потврдени