На денешен ден во историјата (11.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 2002 – Првите затвореници пристигнаа во заливот ГвантанамоПо извештаите за тортура, Амнести Интернешнл ја нарече

На денешен ден во историјата (08.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1994 Рускиот космонаут Валери Полиаков го започна својот рекорден вселенски летПолјаков се задржа на вселенската

На денешен ден во историјата (07.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1989 година Акихито положи заклетва како Јапонски императорНеговото доаѓање на престолот следеше по смртта на

На денешен ден во историјата (05.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве настани- 2005 година – Откриена е најголемата позната џуџеста планета на Сончевиот системОткривањето на „Ерис“ на крајот