На денешен ден во историјата (03.01) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1994 Милиони луѓе од поранешните Апартхејд татковини добија јужноафриканско државјанствоРежимот на апартхејдот им го одзеде

На денешен ден во историјата (25.12) -Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 1989 година Романскиот претседател Николае Чеашеску и сопругата Елена беа погубениКомунистичкиот водач и неговата сопруга

На денешен ден во историјата (17.12) – Хронологија

На денешен ден во историјата се случиле следниве важни настани- 2010 година – Мохамед Буазизи се самозапалиТунискиот уличен продавач се самозапали како протест против економските