Астероид во 2068 година би можел да ја удри Земјата

Научниците по најновите пресметки, утврдиле дека постои веројатност Земјата да биде погодена од огромниот астероид Афофис во 2068 година. Ова не е прв пат астероидот

20 години Меѓународна вселенска станица

Од својот орбитален дом на Меѓународната вселенска станица (ИСС), астронаутите имаат глетка каква што ние можеме само да си замислиме, искуство кое најверојатно никогаш во

Фејсбук јавно го тестира темниот режим за смартфон верзијата

По неколкумесечно тестирање и по лансирање различни опции за темен режим на речиси секоја друга од своите апликации, Фејсбук потврди дека сега лансира целосен јавен