ВО КИНА СО ПОМОШ НА 5G НАПРАВЕНА ОПЕРАЦИЈА НА МОЗОК НА ДАЛЕЧИНА

Доктор во Кина извршил далечинска, 5G операција на човечкиот мозок. Според „Чајна дејли“, пациент кој страдал од Паркинсонова болест ја имал првата 5G-базирана операција на

КОРЕЈЦИ НАПРАВИЈА ИЗУМ ЗА ЗОМБИ КОРИСНИЦИТЕ НА СМАРТФОНИ

Голем број луѓе стануваат зависници на своите смартфони и се невнимателни додека се движат, па затоа и често се појавуваат повреди. Јужнокорејски дизајнер одлучил да

АМСТЕРДАМ ЌЕ ТЕСТИРА ЕЛЕКТРИЧНИ ЧАМЦИ ЗА ПЛОВЕЊЕ ПО КАНАЛИТЕ

Холаднските власти ќе започнат со користење на прототипи на футуристички електрични роботски чамци за пловење по каналите во Амстердам. Автономните возила треба да вршат разни

ЖЕНА СО ХИВ БИЛА ПОЗИТИВНА НА КОВИД ЦЕЛИ 216 ДЕНА-ВИРУСОТ ВО НЕА ПРЕТРПЕЛ 30 МУТАЦИИ

Една нова студија, објавена како препечаток на medRxiv, открива детали за случајот на жена со ХИВ, која имала коронавирус 216 дена. Истражувањето открило дека вирусот