ИЗМИСЛЕН УРЕД КОЈ МОЖЕ ДА „НАМИРИСА“ ЛИЦА КОИ ИМААТ КОВИД

Професорот Стив Линдзи од универзитетот Дурам, преку низа на различни методи дојде до вистинско научно откритие за коронавирусот. Наводно, Ковид-19 има карактеристичен мирис кој може

МИСТЕРИЈА ВО ЦЕНТАРОТ НА ЗЕМЈАТА-ЈАДРОТО СТАНУВА ПОДЕБЕЛО САМО ОД ЕДНАТА СТРАНА

Од некоја причина, брановите патуваат низ јадрото на Земјата многу побрзо кога патуваат помеѓу Северниот и Јужниот Пол, отколку кога поминуваат преку екваторот. Научниците ја

ЕВЕ КАКО ВИБЕР ВИ ПОМАГА ДА ГИ ЗАШТИТИТЕ ПОСАКУВАНИТЕ РАЗГОВОРИ

Една од најпопуларните апликации за разговор во нашата област им нуди на корисниците дополнително ниво на заштита на пораките. Скриените разговори на Вибер се заштитени