ВО ЕУ ОТКРИЕНИ МИЛИОНИ НЕИСПРАВНИ МЕДИЦИНСКИ ПРОИЗВОДИ

Од почетокот на пандемијата на коронавирус, во ЕУ се идентификувани милиони фалсификувани или неисправни производи за здравствена заштита. Агенцијата за борба против измами на ЕУ

ФИЛИПС ГИ ПОВЛЕКУВА ПРОИЗВОДИТЕ-АПАРАТИТЕ ПРЕДИЗВИКУВААТ РАК

Холандскиот производител на медицинска опрема „Филипс“ повлекува дел од апаратите за дишење и респираторот. Одлуката е донесена поради дел од пената вградена во нив, која

ПОЛИЦИЈАТА ИЗВЛЕКЛА ДЕТЕ ОД ЕЗЕРО, А ПОТОА ГО ВРАТИЛЕ ВО ЖИВОТ (ВИДЕО)

Полицијата во Охајо во саботата го спаси животот на четиригодишно дете, кое под се уште неразјаснети околности паднало во езеро недалеку од неговата куќа. Утрото