Турција го забранува пушењето на јавни места за луѓето да мора да носат маски

Министерството за внатрешни работи соопшти дека пушење по потреба ќе биде забрането на улиците, автобуските станици и трговските центри бидејќи пушачите не го почитуваат правилото

Ајфеловата кула е повисока во лето

Висината на Ајфеловата Кула која во просек е 324 Метри,се менува во зависностна сезоната.Кога топлото летно сонце ја осветлува,термалната експанзија предизвикува металот да расте.Кулата може

Италија упорно ги прекршува правилата на ЕУ против загадувањето

Италија „упорно и системски“ ги прекршува правилата на ЕУ против загадувањето на воздухот со мали честички, утврди Европскиот суд во вторникот, во пресудата со која