ИДЕАЛЕН РЕЦЕПТ ЗА ДА ГИ ИСКОРИСТИТЕ ВИШОКОТ ВАРЕНИ ЈАЈЦА ЗА ВЕЛИГДЕН

По прославата на Велигден, во секое домаќинство остануваат најмалку десетина обоени јајца, кои домаќинките не знаат како да ги користат. Едно од добрите решенија е

МАЧКИТЕ ЈА НАМАЛУВААТ ВОЗНЕМИРЕНОСТА КАЈ ДЕЦА СО АУТИЗАМ

Растењето на децата покрај домашни миленичиња допринесува до подобро расположение за нив и создавање на една уникатна врска. Според ново истражување, вдомувањето и одгледувањето мачки

АНТИТЕЛА-КОИ ПОВЕЌЕ НЕ ШТИТАТ, ОНИЕ ОД ПРЕЛЕЖАНА КОРОНА ИЛИ ОД ВАКЦИНА?

Професорот, имунолог од КЦ Војводина, вели дека сме погодени од „манија со антитела“. Професорот д-р Томислав Преведен, инфектолог, кој работи во амбулантата за прием во

КРЕИРАН ПРВИОТ 3Д ИСПЕЧАТЕН ПАНКРЕАС

Компанијата Readily3D со нејзината најнова технологија може конечно да стави крај на дијабетесот, се вели во објавата на официјалната веб страница на Федералната политехничка школа

ВАКЦИНА ПРОТИВ МАЛАРИЈА СО ЕФИКАСНОСТ НАД 75% ТЕСТИРАНА НА БЕБИЊА

Потенцијална вакцина против маларија се покажува како ефикасна при тестирања на бебиња во Африка. Напредокот на вакцината може да го намали бројот на починати од

1 2 3 10