МАНАСТИР СВЕТИ НИКИТА- СПОКОЈНО ПРАЗНИЧНО ВИКЕНД ПРИБЕЖИШТЕ

Доаѓа празничниот викенд, народот ќе го слави христијанскиот празник Велигден, а во едно и 1 мај-денот на трудот. Сепак, оваа година некако не сме така

НАЈСТАРИОТ ХОТЕЛ НА СВЕТОТ: 1.300 ГОДИНИ ГО ВОДИ ИСТА ФАМИЛИЈА (ВИДЕО)

Јапонија е дом на безброј уникатни знаменитости, зданија, обележја, обичаи и традиции. Во оваа азиска земја постои и најстариот хотел во светот, Нишијана Онсен Кејункан,