ПРОНАЈДЕНИ ОСТАТОЦИ ОД НОВ ЧОВЕЧКИ ВИД, КОЈ ГО НОСИ ПРЕКАРОТ „ЗМЕЈ“

Кинески истражувачи открија фосил на череп што можеби да припаѓа на целосно нов човечки вид, што потенцијално може да ги промени ставовите на научниците за

УШТЕ ЕДЕН МИЛИЈАРДЕР ДОБИ ДОЗВОЛА ЗА ВСЕЛЕНСКИ ТУРИЗАМ!

Британската компанија Virgin Galactic, која е во сопственост на милијардерот Ричард Бренсон, објави дека добиле одобрение од американкиот воздухопловен регулатор за првите вселенски туристички летови.

ИНСТАГРАМ ОВОЗМОЖИ ДА ОБЈАВУВАТЕ СЛИКИ ДИРЕКТНО ОД КОМПЈУТЕР!

По долгогодишни барања од корисниците, Инстаграм конечно ја воведе опцијата да се објавуваат фотографии на платформата, директно преку десктоп компјутер. Инстаграм сега ви овозможува да

ЕУРО СПЕКТАКЛ-ШВАЈЦАРИЈА Ѝ ДАДЕ НОКАУТ НА ФРАНЦИЈА, ШПАНИЈА ТРИУМФАЛНА ПРОТИВ ХРВАТСКА!

Во еден од најдобрите и најквалитетни денови во историјата на Европските првенства, бевме сведоци на два неверојатни натпревари, 14 гола и пенал рулет од 10