Професионалните војници ќе можат да продолжат да работат како пожарникари

Професионалните војници со навршени 45 години добиваат нова можност својата кариера да ја продолжат како пожарникари во против-пожарните единици низ земјата, информираше денеска државниот секретар

Разговор на претседателот Пендаровски со припадници на Армијата распоредени во меѓународни мировни мисии

Претседателот и Врховен командант на вооружените сили, Стево Пендаровски денеска, преку видео-врска, разговараше со припадници на Армијата, распоредени во меѓународните мировни мисии „Одлучна поддршка“ во