ВИРЏИНИЈА Ѝ КАЖА ДА НА МАРИХУАНАТА

Сојузната држава Вирџинија е најновата држава од САД која ја легализираше марихуаната. Генералното собрание го даде конечното одобрување за нацрт-законот за легализирање на поседување мала

Победа за животот во Вирџинија, укината смртната казна

Американската сојузна држава Вирџинија ја укина смртната казна, откако пратениците од двата дома го усвоија законот за нејзино укинување. Тој е испратен на потпис до