17 гимнастичари поднеле тужба поради злоставување

Седумнаесет гимнастичари во Велика Британија денес поднесоа тужба против националното раководно тело, British Gymnastics, тврдејќи дека биле злоставувани. Групата, во која има тројца олимпијци, испратила

Обвинувањата за сексуално насилство беа премногу за тренерот на САД

Џон Гедерт, познатиот тренер на женската гимнастичка репрезентација на САД на ОИ, се самоуби неколку часа откако беше обвинет за сексуално вознемирување на млади спортисти,