ДВА НОВИ КРУЖНИ ТЕКОВИ, ПОДВОЗНИЦИ И НАДВОЗНИЦИ – РЕШЕНИЕ КАЈ МОМИН ПОТОК

Градоначалникот Петре Шилегов денеска најави уште еден голем проект за жителите на Скопје – изведбата на клучката кај Момин поток која е една од двете

КОЛКУ ПОМАЛО, ТОЛКУ ПОЧИСТО – ГРАД СКОПЈЕ СО КАМПАЊА ЗА ЧИСТИ ИЗЛЕТНИЧКИ МЕСТА

Со затоплувањето на времето се зголемува и атрактивноста на популарните излетнички места во и околу Скопје. Градскиот парк, Водно и другите дестинации за прошетка на

ОД ДЕНЕСКА АПЛИЦИРАЈТЕ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ И ЕЛЕКТРИЧНИ ТРОТИНЕТИ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Градот Скопје денеска ги објави повиците за доделување субвенции за купување велосипеди и електрични тротинети во 2021 година. Аплицирањето на овие повици ќе биде онлајн.

ГРАД СКОПЈЕ НАСКОРО ЌЕ ПОЧНЕ СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ – БРЗ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ

Град Скопје наскоро ќе почне со имплементација на капиталниот проект за брз автобуски превоз (Bus Rapid Transport – БРТ) во Скопје или популарно нареченото „автобуско

1 2 3 7