„ДИЗНИ+“ ГИ ОТСТРАНИ ПЕТАР ПАН И ДАМБО ПОРАДИ РАСИЗАМ

Стриминг платформата „Дизни+“ ги отстрани „Петар Пан“, „Дамбо“, „Аритсокетс“ и „Фамилијата Робинсон“ од профилите на деца поради расистичките прикази кои ги има во филмовите. „Локалните

(ВИДЕО) Погледнете ја Ема Стоун во улога на иконичната Круела

Дизни се приклучува на трендот на раскажување на филмското дејствие преку очите на антагонист, па така добиваме филмско остварување за Круела де Вил. Оскаровката Ема