ДАЛИ РАШКОВСКИ ТРГУВАЛ СО ПРАШАЊАТА ЗА ИСПИТОТ ЗА СУДИИ И ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ?

Во канцеларијата на Драги Рашковски на Правниот факултет во Скопје е пронајден софтвер од прашањата за испитот за судии и јавни обвинители, се вели во

ЕДНА СМС ПОРАКА ГО ИСПРАТИ ДРАГИ РАШКОВСКИ ВО ЗАТВОРСКИ ПРИТВОР

 Поранешниот секретар за мониторинг и поддршка на институциите при реализација на владината програма, Драги Рашковски, е спроведен во затворот во Шуто Оризари откако Кривичниот совет на Одделението за

РАШКОВСКИ ИМОТОТ ГО ПРЕФРЛИЛ НА ДЕЦАТА, А ЏИПОТ БИЛ ВО СОПСТВЕНОСТ НА ВЛАДИН ХОНОРАРЕЦ

Поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски, кој од петокот е во куќен притворза набавката на софтверот за сообраќај додека ја извршуваше функцијата, уште во