ФОН ДЕР ЛАЈЕН: ПРУГАТА ОД БЕЛГРАД ДО МАКЕДОНИЈА Е ЧЕКОР НАПРЕД

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, испрати писмо до претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Во писмото, таа му се заблагодарува за продуктивната средба

БОН АПЕТИТ: ОДОБРЕН ПРВИОТ ИНСЕКТ КОЈ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА ХАМБУРГЕРИ, ШЕЈКОВИ И БИСКВИТИ

Земјите членки на ЕУ постигнаа договор преку кој ларвите од брашно би можеле да бидат етикетирани како „иновативна храна“, безбедна за јадење, објави ЕК во

ФОН ДЕР ЛАЈЕН: ЕУ МОМЕНТАЛНО НЕМА ВАКЦИНИ ЗА СИРОМАШНИТЕ ЗЕМЈИ

Претседателката на Европската комисија, Урсула Фон дер Лајен, вели дека во моментов ЕУ не може да донира вакцини против коронавирусот на посиромашните земји. „Постои голем

ЕК ПРЕДЛАГА СОЗДАВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ДВИЖЕЊЕ ВНАТРЕ ВО ЕУ

Европската комисија предложи „издавање на зелени дигитални сертификати“ со цел да се олесни движењето во рамките на ЕУ. Претседателката на ЕК, Урсула Фон дер Лајен

ЕК: Намалено патување, но не и затворање на границите во рамки на ЕУ

Европската комисија ќе испрати писмо до земјите членки во кои ги повикува да се придржуваат кон договорените упатства кога станува збор за можни ограничувања на