ЕСЧП: ЗАДОЛЖИТЕЛНАТА ВАКЦИНАЦИЈА Е ЛЕГАЛНА И МОЖЕ ДА БИДЕ НЕОПХОДНА

Европскиот суд за човекови права пресуди дека задолжителната вакцинација е легална и може да биде неопходна во демократските општества. Пресудата доаѓа по заклучокот од некои