АМЕРИКАНСКА РАБОТА: ГРАЃАНИ ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ ГИ БАКНУВААТ КОКОШКИТЕ ПОРАДИ САЛМОНЕЛА

Од американскиот центар за контрола и заштита од болести упатија предупредување до граѓаните да се воздржат од бакнување на живината поради епидемија на салмонела. Центарот

СЗО: ДОЛГОТО РАБОТНО ВРЕМЕ УБИВА 745,000 ЛУЃЕ ГОДИШНО

Новата научна студија спроведена од страна на Светската здравствена организација (СЗО) прикажува дека многу работа убива стотици илјади луѓе на годишно ниво. Првото вакво глобално

КАКО АЛКОХОЛОТ ВЛИЈАЕ ВРЗ КОВИД ВАКЦИНАТА И ТЕЛОТО?

Британската агенција за регулирање лекови вели дека нема докази дека алкохолот влијае на ефикасноста на вакцината по вакцинацијата против коронавирусот. Причината за оваа реакција на

БОН АПЕТИТ: ОДОБРЕН ПРВИОТ ИНСЕКТ КОЈ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА ХАМБУРГЕРИ, ШЕЈКОВИ И БИСКВИТИ

Земјите членки на ЕУ постигнаа договор преку кој ларвите од брашно би можеле да бидат етикетирани како „иновативна храна“, безбедна за јадење, објави ЕК во