МАЧКИТЕ ЈА НАМАЛУВААТ ВОЗНЕМИРЕНОСТА КАЈ ДЕЦА СО АУТИЗАМ

Растењето на децата покрај домашни миленичиња допринесува до подобро расположение за нив и создавање на една уникатна врска. Според ново истражување, вдомувањето и одгледувањето мачки

КРЕИРАН ПРВИОТ 3Д ИСПЕЧАТЕН ПАНКРЕАС

Компанијата Readily3D со нејзината најнова технологија може конечно да стави крај на дијабетесот, се вели во објавата на официјалната веб страница на Федералната политехничка школа

ВАКЦИНА ПРОТИВ МАЛАРИЈА СО ЕФИКАСНОСТ НАД 75% ТЕСТИРАНА НА БЕБИЊА

Потенцијална вакцина против маларија се покажува како ефикасна при тестирања на бебиња во Африка. Напредокот на вакцината може да го намали бројот на починати од

НЕДОСТИГОТ НА МАГНЕЗИУМ ПРЕДИЗВИКУВА ЧУВСТВО НА ВКОЧАНЕТОСТ

Доколку сте имале период во кој сте чувствувале напнатост, вкочанетост, раздразливост или грчеви, тогаш можеби вие имате недостаток на магнезиум. Магнезиумот е неопхеден минерал кој

СРЦЕТО МУ ОТКАЖАЛО БИДЕЈЌИ ПИЕЛ ДВА ЛИТРИ ЕНЕРГЕТСКИ ПИЈАЛОК ДНЕВНО

Срцето на 21-годишно момче му откажало бидејќи пиел четири лименки енергетски пијалок дневно за две години. Докторите од болницата во Лондон објаснуваат дека пациентот бил