17 гимнастичари поднеле тужба поради злоставување

Седумнаесет гимнастичари во Велика Британија денес поднесоа тужба против националното раководно тело, British Gymnastics, тврдејќи дека биле злоставувани. Групата, во која има тројца олимпијци, испратила

Во Хрватска бројот на сексуално злоставувани случаи станува јасно дека е застрашувачки висок

Во последните неколку дена, во Хрватска излегоа на виделина над 30 случаи на сексуално вознемирување, откако во јавност се обелодени мрежата на сексуално злоставувани жени,