ХЕЛИКОПТЕРОТ „INGENUITY“ ЌЕ ДОКАЖЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЛЕТА НА МАРС

Малиот хеликоптер „Ingenuity“ пристигна на Марс заедно со роверот „Истрајност“, но тек треба да ја заврши својата мисија – да полета. Инженерите на НАСА во

„Истрајност“ носел скриена порака од НАСА во падобранот

Инженерите на НАСА минатата недела при спуштањето на површината на Марс известија дека во падобранот имало скриена порака. Ален Чен, инженерот одговорен за системот на

(ВИДЕО) Првите снимки од Марс што ги направи „Истрајност“

НАСА објави несекојдневна и воедно снимка која е надвор од оваа планета. Слетувањето на роверот „Истрајност“ беше во четвртокот, а сега јавноста може да ги