КИНЕЗИТЕ ЈА ОЖИВЕАЈА „БУБАТА“, КАКО ЌЕ РЕАГИРА ФОЛКСВАГЕН?

Иако поради финансискиот неуспех и малите продажби, Фолксваген се откажа од производството на легенарната „Буба“, нејзиниот безвременски дизајн стана дел од колективната свест на љубителите

ПЕНТАГОН: КИНА ЈА КОМПЛЕТИРАШЕ СВОЈАТА НУКЛЕАРНА ТРИЈАДА

Кинеската војска ќе го заврши создавањето на „сигурна нуклеарна тријада“ во многу блиска иднина. Оваа прогноза ја направи адмиралот Чарлс Ричард, командант на стратешката команда

КИНЕЗИТЕ РАБОТАТ НА СВОЈА ЕЛЕКТРИЧНА „БУБА“

Кинеската марка за автомобили „ORA“ се популаризираше минатата година, кога беше претставен интересен електричен модел со „откачено“ име – „Good Car“ или Добра мачка. Кинеските

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛЕ НОВИ КОРОНАВИРУСИ ВО ОРИЗ И ПАМУК

Тим научници наводно откриле докази за нови вируси, од кои некои се коронавируси, пронајдени во збирките на земјоделски секвенци во лаборатории во градовите Вухан и

1 2 3 7