ВИДЕО: РОВЕРОТ НА МАРС УЛОВИ ОБЛАЦИ, НАУЧНИЦИТЕ ИЗНЕНАДЕНИ

Последните фотографии кои беа испратени од „Curiosity“ до Земјата изгледаат на разгледници, на нив има нешто поегзотично и зачудувачко: облаци од Марс. Конечната слика беше

КИНЕСКИОТ РОВЕР ПОВТОРНО УСПЕШНО СЕ СПУШТИ НА ПОВРШИНАТА НА МАРС (ФОТО)

Кинескиот ровер „Журонг“ успешно слета од својата платформа за слетување на Марс, соопштија од Кинеската национална вселенска агенција (ЦНСА). Спуштајќи се по рампа, роверот конечно

ВИДЕО: ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ПРВИТЕ СНИМКИ ОД КИНЕСКИОТ РОВЕР НА МАРС

Кинескиот истражувачки ровер на далечинско управување вчера се спушти од својот лендер на Марс и тргна во истражување на површината Црвената планета, соопштија од кинеската

ПРОФЕСОР ВЕЛИ ДЕКА АКО ПОСТОИ ЖИВОТ НА МАРС, ЛУЃЕТО СЕ ВИНОВНИ ЗА НЕГО

Многумина од нас, а поготово научниците се согласуваат дека некаде далеку во овој универзум постојат траги на друг живот покрај нашиот, меѓутоа колку време ќе