ВО НИШ ПОЧИНА ПОЗНАТИОТ ПУЛМОЛОГ АНЃЕЛКО ЃОРЧЕВ

На 72 годишна возраст, вчеравечер во Универзитетскиот клинички центар во Ниш почина специјалистот по пулмологија и алергологија Анѓелко Ѓорчев, татко на поранешниот пратеник и моментално