ЕУ СО ПОДДРШКА ЗА АКТИВНИОТ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Раководителот на Секторот за економски прашања, зајакнување на институциите и прекугранична соработка на Делегацијата на ЕУ во РМ, Фредерик Јанмат денеска ја посети Општина Аеродром.

АДМИНИСТРАЦИЈАТА НА АЕРОДРОМ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Вработените во администрацијата на Општина Аеродром денеска учествуваа во масовната акција за чистење по повод 5 Јуни, Денот на животната средина. Во акцијата беа вклучени

ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ БЕСПЛОТО ЌЕ МОЖАТ ДА ИЗНАЈМАТ ВЕЛОСИПЕД ОД ОПШТИНАТА

Од денеска граѓаните можат бесплатно да изнајмат велосипед од Општина Аеродром во периодот од 8 до 16 часот секој работен ден. За таа цел, општината

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНАТА КУЈНА ВО ГРАДИНКАТА „БУБА МАРА“ ВО АЕРОДРОМ

Пуштена е во употреба целосно реконструираната кујна во објектот „Пчелка 2“ во населба Лисиче, во рамките на детската градинка „Буба Мара“. Градоначалникот на Општина Аеродром,

НОВИ 600 САДНИЦИ ПОКРАЈ РЕКОНСТРУИРАНИОТ ПАРКИНГ НА БУЛ. „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

Во пресрет на пролетта, продолжува раззеленувањето на Општина Аеродром, која со право го носи епитетот најзелена општина. Денеска се засадени 600 различни видови садници покрај

ИЗЛОЖБЕНО ПЛАТО НА ОТВОРЕНО „АЕРОДРОМ ВО МИНАТОТО, СЕГАШНОСТА И ИДНИНАТА“

Општина Аеродром утре ќе постави изложбено плато на отворено „Минато, сегашност, иднина“ на сите досегашни и идни проекти што ја водеа да стане прва општина

ПРОЛЕТНА ПОДГОТОВКА НА ФОНТАНИТЕ НИЗ ПАРКОВИТЕ ВО АЕРОДРОМ

Општина Аеродром деновиве ги подготвува фонтаните низ парковите за нивно пуштање во функција. Се отстрануваат оштетените плочки и други дотраени делови од фонтаните и се