ОБВИНЕНИЕ ПРОТИВ ГОСТИВАРЕЦ ЗАРАДИ РАСИСТИЧКИ И КСЕНОФОБИЧНИ НАПАДИ НА ФЕЈСБУК

Основното јавно обвинителство Гостивар поднесе Обвинителен предлог против едно лице за кривично дело – Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

„ДИЗНИ+“ ГИ ОТСТРАНИ ПЕТАР ПАН И ДАМБО ПОРАДИ РАСИЗАМ

Стриминг платформата „Дизни+“ ги отстрани „Петар Пан“, „Дамбо“, „Аритсокетс“ и „Фамилијата Робинсон“ од профилите на деца поради расистичките прикази кои ги има во филмовите. „Локалните

Кока-Кола со инструкции кон вработените како да бидат „помалку бели“

Кока-кола наиде на остри критики откако промовираа онлајн семинар за тренирање на вработени, посочувајќи дека тие треба да бидат „помалку бели“ со цел да се