РСБСП: МОТОЦИКЛИСТИТЕ И ПОНАТАМУ НАЈРАНЛИВА ГРУПА НА УЧЕСНИЦИ ВО СООБРАЌАЈОТ

Црната статистика за настрадани мотоциклисти во сообраќајни незгоди загрижува. Имено, статистичките податоци за 2020 година покажуваат дека изминатата година 125 лица го загубиле животот во

РСБСП: ДА ЈА УНАПРЕДИМЕ КУЛТУРАТА ВО СООБРАЌАЈОТ ПОЧНУВАЈЌИ СЕКОЈ ОД СЕБЕ

Препознавајќи ја потребата да се зајакне свеста за културата во сообраќајот, на 11 мај 2015 година, во Унгарија, со поддршка на Светската здравствена ореганизација, за

РСБСП: КОЈ, КАКО, КОГА И КАДЕ МОЖЕ ДА УПРАВУВА ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ?

Електричните тротинети и електромобилноста се нешто ново, нешто што е во тренд, нешто популарно и актуелно. Пред само една година, електричните тротинети ги гледавме како

РСБСП: „СТАВИ ПОЈАС!“, ЗАСИЛЕНИ КОНТРОЛИ ОД СТРАНА НА СООБРАЌАЈНАТА ПОЛИЦИЈА

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патишта ги известува возачите односно патниците дека едукативно-превентивната кампања „Стави појас!“, која што има за цел подигање на

РСБСП СО АПЕЛ: РОДИТЕЛИ, КОРИСТЕТЕ ДЕТСКО СЕДИШТЕ И СТАВАЈТЕ ИМ ПОЈАС НА ДЕЦАТА

Статистиката покажува дека децата во сообраќајот најмногу страдаат како патници. Водејќи се од тоа, РСБСП со потсетување до родителите, односно возачите за потребата и обврската

РСБСП: Жените возат одговорно! Биди горда што си жена и што си безбеден возач!

И покрај тоа што сеуште постојат одредени стереотипи за улогата на жената во општеството сепак евидентен е фактот дека жените денес се рамноправни во сите

РСБСП: Кога и како се користи „Европски извештај“

„Европскиот извештај – Извештај за сообраќајна незгода“ е образец изготвен од Националното биро за осигурување. Истиот се добива бесплатно од друштвото за осигурување при склучување

РСБСП: Неколку важни работи кои треба да ги проверете во вашиот автомобил во зима

Со оглед на фактот дека временските услови во зима значително влијаат на безбедноста на патниот сообраќај, особено важно е возилото да биде технички исправно. Затоа,