ПОПЛАВИТЕ НАПРАВИЈА ХАОС-ВО РУСИЈА ПРОГЛАСЕНА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Скоро 1.800 лица беа евакуирани поради поплавите на Крим предизвикани од обилните дождови, објавија локалните служби за итни случаи. Како што беше прецизирано, 1.773 лица

92% ОД АМЕРИКАНЦИТЕ СМЕТААТ ДЕКА НАДМОЌТА НА РУСИЈА ТРЕБА ДА БИДЕ ГЛАВЕН ПОЛИТИЧКИ ПРИОРИТЕТ

Меѓу Американците, 92% сметаат дека ограничувањето на влијанието на Русија треба да биде меѓу приоритетите на надворешната политика на САД. Според 40%, ова треба да

ШЕФОТ НА ГЕРМАНСКИТЕ РАЗУЗНАВАЧКИ СЛУЖБИ ПРЕДУПРЕДИ ЗА ЗГОЛЕМЕНАТА РУСКА АКТИВНОСТ

Главниот шеф на германското внатрешно разузнавање во Берлин, Томас Халденванг, предупредува за руската разузнавачка активност во Германија која значително е зголемена. Тој ја спореди активноста

1 2 3 14