СНЕГ ВО МАВРОВО И НА ПЛАНИНСКИТЕ ПРЕМИНИ БУКОВО И СТРАЖА

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по наместа влажни коловози. Снег врне во Маврово и на планиските премини Буково и Стража.  Интензитетот на сообраќај

Суви коловози на патиштата, во Охрид намалена видливост поради магла до 50 метри

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по претежно суви коловози. Поради појава на магла видливоста е намалена до 50м во Охрид. Интензитетот на сообраќај

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по влажни коловози

Од 15.11.2020 година започна законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до